Vil du have en hund ?

DigTea er et dansk forlag, der udgiver digitale og trykte materialer. Materialerne udvikles efter den nyeste viden om, hvordan børn lærer, og der er fokus på fleksibilitet og interaktivitet. Forlaget udgiver flere frilæsningsserier, nemlig DigiLæs-serierne Mini (A,B og C), Let, Videre og Fakta.

Vi har haft bogen “Vil du have hund?” med hjemme. Den er fra DigiLæs Mini-serien, der baserer sig på såkaldt logografisk læsning, hvor barnet øver sig ved at genkende og læse ordbilleder. Målgruppen er førlæserne, der er på dette udviklingstrin i deres læseudvikling, inden de lærer den fonologiske læsning, hvor bogstavernes lyde anvendes.

Hund

“Vil du have hund” giver læseren viden om, hvordan en hund skal passes. Man kan kæle og lege med den. Der er også nogle ting man skal huske, når man har en hund – at give mad, vand, gå ture, opdrage og samle op efter den. Bogen er opbygget med mange gentagelser og flotte fotos, der understøtter teksten. Der er desuden en QR-kode i bogen, som man kan scanne, så bogen bliver læst op. Bag i bogen er der spørgsmål, der kan besvares ved hjælp af tekst og fotos.

Jeg har læst den herhjemme med vores datter på 5 ½ år. Hun syntes, det var sjovt, at hun hurtigt selv kunne “læse”, og indholdet og de afsluttende spørgsmål gav anledning til god dialog. Ida har allerede ønsket flere titler fra DigiLæs Mini- serien med hjem, eksempelvis “Vi finder en skat”, “Gæt en sport”, “Jeg er en superhelt” eller “Dinosaurer”.

Fakta om bogen:
Titel: Vil du have hund?
Forfatter: Elisa Nadire Caeli
Forlag: DigTea
Udgivelsesår: 2015
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen