Præsentationsteknik

Bogen “Præsentationsteknik: hvordan tryllebinder jeg mine tilhørere ?” lover læseren svaret på dette, og 100 andre spørgsmål.

businessman-607831_1920

Bag bogen står hele fire forfattere, der alle har arbejdet med formidling ud fra forskellige vinkler. Kirsten Andersen og Claus Bekker Jensen, der tidligere har skrevet flere bøger om emnet , eksempelvis “Præsentationer der fænger”, samt Anni Bjørn og Sven Ole Schmidt, der har en baggrund i skuespillerfaget.

Bogen er opbygget, så den samlet set giver svar på 101 spørgsmål, som de fire forfattere ofte mødes af på deres kurser om præsentationsteknik. Det er så forskelligartede spørgsmål som: Hvordan skal jeg præsentere mig selv?, Hvordan undgår jeg fælderne i Power Point? eller Hvad er det ideelle kropssprog i en formidlingssituation?.

Bogen er inddelt i 15 afsnit med overskrifter såsom “Vi kan ikke høre dig”, “Tænk, hvis man lige kunne tegne” eller “At undervise er at vise et under”. Hvert af disse afsnit indledes med præsentation af, hvilke spørgsmål afsnittet besvarer.

Bogen er illustreret med små tegninger. Illustrationerne og det grafiske layout kunne, efter min mening, godt være mere professionelt i sit udtryk. Til gengæld fornemmer man tydeligt, at forfatterne er praktikere, der ved hvad de taler om, og den indholdsmæssige del er velskrevet og let at gå til.

Alt i alt giver bogen en god introduktion til diverse teknikker, der klæder læseren på til at gøre sin præsentation mere fængende og opmærksomhedsskabende. Bogen giver rigtig mange vinkler på den gode formidling, der er dejligt konkrete og med ideer, der er lige til at bruge.

Fakta om bogen:
Titel: Præsentationsteknik
Forfatter: Kirsten Andersen, Anni Bjørn, Claus Bekker Jensen og Sven Ole Schmidt.
Forlag: Mnemosyne kurser & forlag
Udgivelsesår: 2016
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen