Postkort fra Spanien

Såvel ferien som juli måned går på hæld. Fra i morgen venter hverdagen med vækkeur, madpakker og kalendergymnastik, men også med legekammerater, gode kollegaer og nye udfordringer.

Vores familieferie gik i år til det sydlige Spanien, og vi kan se tilbage på nogle dejlige uger med sol, lækker mad, afslapning, oplevelser og tid til hinanden.

 

Kufferten er ladet med

Igen i år var det meste af en kuffert fyldt med bøger til store og små. Som vanlig blev der grint lidt fra familien over stakken, jeg havde fundet frem, men faktisk vendte vi næsen hjemad med en kuffertfuld bøger, der alle var læst eller godt i gang.

Familiekufferten var fyldt med godt og blandet – krimier, biografier, højtlæsning og læs-let bøger. Her et lille udvalg af stakken:

For mit vedkommende bød ferielæsningen på et par gode bloddryppende krimier  – bl.a “Den niende grav” af svenske Stefan Ahmheim og “Ligblomsten” af den danske debutant Anne Mette Hancock.

Sommerens absolut bedste læseoplevelse var dog Colson Whiteheads “Den underjordiske jernbane”, der med sin grusomme beretning om slavepigen Coras flugt med en næsten dyrisk vilje til overlevelse, holdt mig vågen til langt ud på natten.

Og så var der selvfølgelig “Harry Potter og De Vises Sten”, der er udkommet i den smukkeste illustrerede udgave. Jim Kays flotte farverige illustrationer gav ganske enkelt højtlæsningen for min 6 – årige datter en ekstra dimension, og jeg nød endnu en gang at drage ind i Rowlings troldmandsunivers.

Ferielæsning

For mig er det nemlig en rigtig stor del af feriestemningen, at der er tid og ro til fordybelse i gode bøger.

Jeg elsker at sidde med sommerhatten på under parasollen, og med sammenknebne øjne læse et par linjer i en krimi, samtidig med, at jeg ser på håndstand, kolbøtter og udspring fra mine ferieglade børn.

Jeg nyder at læse til langt ud på natten. Bare lige vende en side eller et enkelt kapitel mere, for pludselig at konstatere, at bogen er læst færdig, og tiden er fløjet ud på de sene nattetimer.

Eller at vågne op til en søvnig feriemorgen, hvor der er ro til at sidde med en kop kaffe og læse i de første timer, inden familien så småt begynder at vågne op.

Måske minder det om din ferielæsning? Jeg håber i hvert fald, at også du er blevet tanket godt op med solstråler, hygge og gode læseoplevelser. Kom an hverdag, jeg er klar 😉