Omgivet af idioter

Husker du Tante Sofie ? Den sure tante fra Kardemomme By, der sang:

“…Hvis alle bare var som jeg, så gik det nok til sidst.
Men ingen andre er som jeg, og det er meget trist!
ÆV!”

“Omgivet af idioter” er bogen til din egen indre Tante Sofie. Her får du, gennem Thomas Eriksons konkrete og underholdende beskrivelser, muligheden for at lære at forstå dem du ikke kan forstå.

Profilanalyser

Du har temmelig sikkert oplevet at gå helt galt af kommunikationen, enten med kollegaerne, partneren eller chefen. Dårlig kommunikation er nemlig en af de hyppigste årsager til konflikter.

DISC-profilanalyse er et anerkendt adfærdsanalyseværktøj, der bruges verden over til rekruttering og udvikling i mange sammenhænge. Bogen her er forankret i DISC-profilanalysen, og den svenske forfatter Thomas Erikson, der er adfærdsekspert, forfatter, coach og ledelsestræner, bruger adfærdsanalysen til at beskrive de udfordringer vi møder, når vi kommunikerer med vidt forskellige mennesker.

Bogen slår indledningsvis fast, at i al kommunikation er det modtageren, der bestemmer.Det opfattede budskab vil altid være filtreret gennem modtagerens referencerammer, fordomme og meninger. Læseren introduceres derefter til de fire hovedkategorier af adfærdstyper i DICC- analysen, nemlig den røde, blå, gule eller grønne adfærd.

Herefter følger en beskrivelse af de fire adfærdstyper. Adfærdstyperne beskrives gennem konkrete og underholdende eksempler ud fra forskellige temaer, såsom kropssprog, kritik og feedback eller stressfaktorer. Bogen afsluttes med et historisk perspektiv og fire interviews af fire personer med helt forskellige profiler

Læseren holdes godt i hånden undervejs med konklusioner, der henviser til de enkelte farver, gode beskrivelser fra virkeligheden og små løkker bundet fra et kapitel til det næste.

Læseoplevelsen

Jeg er sikker på at antallet af idioter i din omgangskreds vil reduceres efter du har læst “Omgivet af idioter”. Du vil helt sikkert undervejs have gættet på kollegaers, familiemedlemmers og venners farve og adfærdstyper . Mest af alt vil du have gjort dig nogle gode tanker om din egen.

Jeg er stadig ikke overbevist om, hvilken farve jeg mon selv er, og jeg tror i virkeligheden heller ikke, at det er vigtigt for mig at vide. Jeg tager refleksionerne over egen farve og egne handlemønstre med mig fra læsningen af “Omgivet af idioter”. Ligeledes et øget fokus på , at forskellighed gør stærk i mange sammenhænge. Og så selvfølgelig et godt grin – både af mig selv og alle jer andre.

Fakta om bogen:
ANMELDEREKSEMPLAR
Titel: Omgivet af idioter
Forfatter:Thomas Erikson
Forlag: Hoi Forlag
Udgivelsesår: 2017
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen