Nye danske ord med historie

Bundesligahår, hjernefrys, selfie eller værkstedshumor er nogle af de 175 nyere danske ord og udtryk, der beskrives i bogen “Nye danske ord med historie”.

“Nye danske ord med historie” er en del af serien Dansk Sprognævns Skrifter, der er udgivet af Dansk Sprognævn. Forfatter til bogen er Jørgen Nørby Jensen, som er hovedredaktør af Dansk Sprognævns nyordsordbog, Nye ord i dansk 1955 til i dag. Gennem redigeringsarbejdet til ordbogen erfarede Jørgen Nørby Jensen, at der bag mange af de nye ord gemte sig interessante, finurlige og overraskende historier,

Ordene og deres historier præsenteres her i et lille bogformat i alfabetisk rækkefølge. For hvert ord eller udtryk beskrives, hvad det betyder, hvor det stammer fra, samt hvor længe det pågældende ord eller udtryk har været kendt i det danske sprog.

Interesserer du dig for sprog, ord og deres historie, så er jeg sikker på du vil kunne fornøje dig med den lille bog her. Den kan hyggelæses fra ende til anden, læses i små nedslag, hvor ordene nu fanger interessen, eller måske bruges til en lille quizleg med venner og familie. Ved du måske , hvad akapyk, blurb, cosplay eller glokalisering er ? Læs mere og bliv klogere på ord og deres betydning i “Nye danske ord med historie”.

Fakta om bogen:
Titel: Nye danske ord med historie
Forfatter: Jørgen Nørby Jensen
Forlag: Dansk Sprognævn
Udgivelsesår: 2016
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen