Meyers salater året rundt

Salater året rundt -kan man det? – og så sådan en mørk og kold decemberdag?

Med vanlig sans for flotte billeder og lækre opskrifter, så overbeviser Meyer mig  i bogen “Meyers salater året rundt” endnu en gang – selvfølgelig kan man det!


Bogen indledes med forord af Claus Meyer selv. Herefter følger otte små afsnit under hovedoverskriften “Den gode salat”. Her får læseren gode råd til at få salaterne til at lykkes, og få det bedste frem i alle salatskålens ingredienser. Der er tips til dressinger, olier og eddiker, køkkenremedier, salattyper og tilsmagninger.

Herefter følger bogens opskrifter, der er opdelt i forår, sommer, efterår og vinter. Til hver opskrift er der et indbydende billede, kort indledende tekst, fremgangsmåde, samt ingredienser. Opskrifterne er til 4 personer, naturligvis med sæsonens friske råvarer.

Bagerst er et ekstra-afsnit med opskrifter på det ekstra pift til salaten f. eks. rugknas, hvedebrødschips, hindbærstøv, ramsløgkapers eller syltet citronskal.

Og hvad kan man så servere i salatskålen en kold decemberdag? Hvad med andesalat med rødvinssyltede kvæder, julesalat og mandarin eller måske safransyltet torsk og gule beder med æg, karse, bacon og sennep. Der er rig inspiration at hente i “Meyers salater året rundt, der ganske enkelt er en lækker bog med flotte billeder og flot opsætning.

Fakta om bogen:
Titel: Meyers salater året rundt
Forfatter: Meyers Madhus
Forlag:Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesår: 2016
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen