Fagklub

Jeg vil lige slå et lille slag for Fagklub-bøgerne fra Alinea. Fagklub er fagbøger, der er læsepædagogisk bearbejdet, og er anvendelige til såvel frilæsning, som faglig læsning i undervisningssammenhæng.


Der er fire serier af Fagklub-bøgerne, nemlig en grøn, en blå, en rød og en sort. Den grønne henvender sig til børn fra 6 år, den blå fra 7 år, den røde fra 8 år og den sorte fra 9 år. Karakteristisk for alle titlerne er et stort indhold af farverige fotos.

Fagklub-serierne er helt nye med udgivelser fra 2016.Udvalget er derfor ikke helt så stort endnu, men indtil nu kan du læse i følgende titler: Sprintere, Drabelige dyr, Fugleedderkop, Undulat, Christopher, Kevin Magnussen, Lukas Graham, Nadia Nadim, Fodboldhelte, samt Vildt vejr. Du kan selv se mere på Alineas hjemmeside: Alineas hjemmeside

Jeg har haft “Fugle-edderkop” i grøn serie, samt “Drabelige dyr” og “Sprintere” i den røde serie med hjemme fra biblioteket. Bøgerne lå fremme herhjemme, og der gik ikke længe, før min søn havde kastet sig over bogen om sprintere. Den er indbydende, overskuelig og giver en god introduktion til emnet. Den indeholder desuden relevante QR-koder undervejs, der giver læsningen lidt ekstra perspektiver. Vi fik genset Michael Johnsons karakteristiske løbestil, samt Jesse Owens sejr og verdensrekord i 100-meter-finalen ved OL i Berlin i 1936.

Fakta om bogen: Eksempel fra serien Fagklub
Titel: Sprintere
Forfatter: Andreas Munk Scheller
Forlag: Alinea
Udgivelsesår: 2016
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen