10 taler om kærlighed

“I mellemrummene
mellem alt det, man bør,
findes alt det, der er.
Det virkelige liv”

Dette er et af de små citater, der har siddet fast i mit hoved efter læsningen af Pernille Aalunds “10 taler om kærlighed”.Et lille bogformat med tankevækkende læsning, der satte gang i en masse refleksion

Du kender sikkert allerede Pernille Aalund som både studievært, chefredaktør, forfatter eller foredragsholder. Hun har, blandt meget andet,  forfattet denne serie  “10 taler om …”. En serie, der,udover denne med taler om kærlighed, desuden byder på”10 taler om at turde være sig selv” og “10 taler om at slippe frygten”.

Talerne er små tekster, historier, sætninger og erkendelser om livet og friheden til at leve. De er baseret på forfatterens egne erfaringer, men også på de iagttagelser, hun , over en årrække, har gjort sig i samtaler med mænd og kvinder.

Pernille Aalud skriver på PernilleAalund.com selv således om sine taler: ” Jeg vælger at kalde dem ’Taler’, skrevet på en aktuel følelse, og i deres korte form er talerne velegnet til at læse højt. Jeg leder hele tiden efter et element af højtidelighed og stemning, for jeg vil gerne skrive til hjertet fra hjertet. Forhåbentlig kan strømmen af tanker, de konklusioner, jeg når frem til, når jeg oplever et mønster i de mange snakke – gavne andre. Skubbe kvinder og mænd i en ny og bedre retning.”

Hovedbudskabet i alle teksterne er et ønske om mere fokus på værdier, følelser og medmenneskelighed. Gennem alle teksterne er der refleksioner over, hvordan vi til stadighed med vores handlinger i livet kan ændre egne betingelser, og derved minimere smerte for os selv og dem vi holder af. Med Pernille Aalunds ord: “Det liv du lever – er det liv du får”.

“10 taler om kærlighed” er let læst, men hænger ved i lang tid efter det sidste blad er vendt. De små tekster er personlige og alligevel enormt vedkommende. De får en varm og kærlig anbefaling.

Fakta om bogen:
Titel: 10 taler om kærlighed
Forfatter: Pernille Aalund
Forlag: Peoples Press
Udgivelsesår: 2016
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen