Velkommen 2016

Et år lakker mod enden. Traditionen tro er det tid for at gøre status for året, der er gået.

book-1012275_1280

Min motivation

Midt i oktober gik Faghylden i luften, men det var sidst på sommeren, hvor den egentlige ide til Faghylden opstod. Jeg var forundret over, hvor lidt litteraturformidling, der var at finde om den faglitterære genre.

Der var et utal af hjemmesider om fantasy, science fiction, krimi eller young adult, men det var utrolig svært at finde frem til anbefalinger af gode fagbøger til hele familien.

Fagbøgerne står generelt ikke forrest i boghandleren, på biblioteket eller i medierne. Jeg elsker en rigtig god krimi eller en spændende historisk roman, men jeg mener også, at den brede litteraturformidling skal have fokus på fagbogsgenren.

Faglitteraturen kan nemlig være nøglen til læseglæde – især hos mange drenge og mænd. Bøgerne handler om “noget” og pludselig giver læsning mening.

Dette er da også hele min målsætning med at drive Faghylden : At give læseglæde, læsemotivation og læselyst gennem anbefalinger af fagbøger for hele familien.

Proces med små sejre

Det har været en spændende, lærerig og tidskrævende proces at starte sin egen hjemmeside. Det har også været en proces fyldt med små sejre, der har givet gejst og energi.

Som da jeg bestemte mig for navnet “Faghylden.dk” ud af en masse sedler med forslag, der over et par uger var klistret op på mit kontor derhjemme.

Begejstringen, da jeg modtog kvitteringen på køb af mit eget domænenavn, og mærkede det første sus af at have “mit eget”.

Eller da jeg med manualen i hånden opbyggede hjemmesiden helt fra bunden. Jeg føjede nye ord til min personlige ordbog, og mærkede min indre nørd havde en fest.

Da det første plugin blev installeret, det veninde-fabrikerede logo blev sat ind eller da det første indlæg blev offentliggjort, har det hver eneste gang været ledsaget af en sejrsdans herhjemme i stuen.

Fyldt med glæde

For mig er det nemlig kæmpe stort, at der er så mange, der læser med, liker, kommenterer og bidrager. Over 3000 unikke brugere har de første par måneder læst med på anbefalingerne her på Faghylden.

Jeg bliver lige glad hver gang en ny begynder at følge Faghyldens side på Facebook. Især når det ikke engang er én jeg kender – eller endda kender nogen, jeg kender.

Jeg bliver fyldt af taknemmelighed, hver gang jeg modtager en anbefaling af “Min bedste fagbog”. Her i starten har det naturligvis mest været fra mine nærmeste, men det gør mig glad, at de bakker mig op, ved at bidrage med deres personlige anbefalinger.

Jeg glæder mig til året der kommer og alle de bøger der skal anbefales og deles her på Faghylden.

Tusind tak for, at du læste med.