Tankestrøm og -streger

“Tankestrøm og – streger” er skrevet af den 22-årige Pernille Strøm Øster. Som 19-årig mister hun sin lillebror i en tragisk ulykke. Bogen her er hendes tekster, tankestrømme og illustrationer om sorgen forbundet med tabet.

Mangfoldighed af ord og billeder

Lad det være sagt med det samme: “Tankestrøm og – streger” er simpelthen så fin en bog. Den beskriver så tung en sorg, og alligevel med en ganske særlig lethed.

Bogen er opdelt i fem dele, der skrider kronologisk frem, med afsæt i den nat Pernille mister sin lillebror ved et tragisk togulykke. Hver del afsluttes med et tilbageblik på den beskrevne periode, set fra hvor forfatteren er den dag i dag.

“Tankestrøm og -streger” er sammensat af en mangfoldighed af tekster og illustrationer.Tanker, beskrivelser, råd og drømme. Sms-er, dagbogsnoter, digte, kort og collager. En skøn sammenblanding, der fremstår som en meget personlig helhed.

Tabu om sorg

“Tankestrøm og -streger” er let læst. Når du først er gået i gang, så læser du den ganske sikkert til ende, da du som læser bringes med på en personlig udvikling og rejse. En rejse, der aldrig stopper helt.

“Tankestrøm og -streger” appellerer til mange målgrupper. Naturligvis primært den unge målgruppe i kraft af sit sprog og udtryk, men ikke kun. På mange måder tager bogen her nemlig  fat i det essentielle i, at sorg er noget man aldrig kommer over, men noget man kan øve sig på at leve med. Og det er noget der vedkommer alle.

På bogens bagsidetekst står der, at Pernille Strøm Øster med bogen her, ønsker at bryde tabuet omkring sorg. At beskrive, hvordan man kan fungere som ung pige i en verden, hvor drømme, ambitioner, tryghed og ungdomsnaivitet knuses af tilfældighedernes grusomme udfald. Det synes jeg i den grad, hun er lykkedes med.

Fakta om bogen:
Titel: Tankestrøm og -streger
Forfatter: Pernille Strøm Øster
Forlag: Forlaget Bolden
Udgivelsesår: 2017
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen