Spiser op i Toscana

Går turen mon til Italien til sommer ? Så har du her alle muligheder for at komme i god kulinarisk træning med bogen “Spiser op i Toscana” af Lars Hjortshøj.

landscapes-612094_1920

Lars Hjortshøj har selv rejst i Italien siden begyndelsen af 1990’erne. Komikeren har besøgt mange egne af støvlelandet, men konklusionen er klar: Toscana er indbegrebet af Italien. Med Lars Hjortshøjs egne ord: “Når man, som jeg, er livsnyder i svær grad, er det ikke vanskeligt at forklare den magnetiske tiltrækning, for Toscana byder på alt det gode i livet”.

pizza-972782_1920

Bogen byder på 134 lækre opskrifter fra det toscanske landkøkken. Efter en kort præsentation af Hjortshøjs forhold til Italien og en  introduktion til det toscanske køkken, så er bogen opdelt i afsnit med alt fra  antipasti, pasta, pizza og suppe,  til krydderurter, kød, fisk, brød og desserter. Undervejs er der små anekdoter, beskrivelser af råvarer og signaturretter, samt en kærlig præsentation af den lokale italienske kultur og natur.

Kast dig over Fiori di zucchine fritti, Salsa di noci, Porchetta eller Granita al Caffé. Lad mundvandet løbe og del forfatterens kærlighedserklæring til toscanerne med stor regional stolthed, landskabet med de bølgende bakker og solsikkerne, der vender sig mod den bagende sol, markedspladserne med alt, hvad øjet og maven begærer, samt de kulinariske rigdomme.

Fakta om bogen:
Titel: Spiser op i Toscana
Forfatter: Lars Hjortshøj
Forlag: Peoples Press
Udgivelsesår: 2014
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen