Små retter stor smag

Måske fulgte I også med i fjernsynet, da Timm Vladimir besøgte famlier fra alverdens lande, og lærte nye spændende retter at kende.

Vi fulgte med her i familien og afprøvede flere af retterne efterfølgende. Derfor var der også begejstring, da jeg forleden hjembragte denne nye kogebog fra biblioteket.

9788711463345

I bogen er der samlet tapas, mezze, antipasti – kort sagt små retter med stor smag. Inspirationen er hentet fra både Sydamerika, Mellemøsten, Afrika og middelhavsområdet.

Bogens opskrifter er samlet i kategorierne: Grønt, Fisk og skaldyr, Kød, Tilbehør, Sødt og Drikke. Lad dig inspirere af de flotte billeder, når du bladrer forbi Mechouia, Vitello trotta, Brandade bacalao eller Chimichurri.

Her til aften stod vores menu på kylling i peanutbuttersauce efter opskrift fra bogen – en nem og lækker vestafrikansk gryderet. Vi har også med succes lavet köfta, der er en mellemøstlig farsret, der kan grilles på spyd eller laves som farsbrød i ovnen.

Der er rig mulighed for at hente god inspiration til madlavning med skøn smag af hele verden.

Fakta om bogen:
Titel: Små retter stor smag
Forfatter: Timm Vladimir
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesår: 2015
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen