Salattøsen

“SalatTøsen – salater hele året rundt” er den sidst ankomne kogebog på hylden hjemme hos os. Her giver SalatTøsen –  alias Mette Løvbom – sit bud på mere end 70  salater til enhver lejlighed.

9788740032345

Bogen er inddelt efter råvarer i sæson med et afsnit til henholdsvis forår, sommer, efterår og vinter. Herefter er der et stort afsnit om tilbehør, hvor du finder alt fra olier, dressinger og pesto til urtedrys, sylt, knas og knæk.

Hver salatopskrift er sammensat udfra de fem grundsmage og samlet med en afstemt dressing. Der er altid tænkt lidt surt, bittert, sødt, salt og umami ind i SalatTøsens opskrifter. Salaterne indeholder også både knas og tekstur, former og farver og gerne en overraskelse. Det lyder måske enormt besværligt, men det er det langt fra. Opskrifterne er  overskuelige og ingredienserne er til at få fat i.

Vi har allerede afprøvet “Grillet spidskål med franske ærter” og “Broccoliforfører” fra sommer-afsnittet. Vi har også sneget os til lidt inspiration fra efterårsafsnittet med opskriften på “Bagt broccoli med abrikosbalsamico” i vores helt egen sommerfortolkning. Abrikosbalsamicoen kan virkelig anbefales.

Bagerst i bogen finder du fire registre: opskriftsregister, kød som tilbehør, råvareregister og et stikordsregister. Det er ret smart lavet. “Kød som tilbehør” og råvare-registeret gør bogen enormt anvendelig i helt almindelig køkkenpraksis. Her kan du slå op, hvis du har en råvare du gerne vil have brugt, eller få et godt overblik over, hvilken slags kød, der passer til de enkelte salater.

Jeg synes bogen her er en flot og anvendelig salatbog. Opskrifterne er inspirerende og lige til at gå til. Bogen er desuden fyldt med skønne billeder, af en utrolig god kvalitet, der virkelig giver lyst til at gå i køkkenet.

Fakta om bogen:
Titel: Salattøsen - salater hele året rundt
Forfatter: Mette Løvbom
Forlag: Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2016
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen