Pas på familien – også når den går i stykker

Lola Jensen er kendt som hele Danmarks familievejleder. Vi kender hendes kærlige og skarpe stil, når hun vejleder i medierne, som foredragsholder eller fra de tidligere udgivelser “Den store far, mor og børn” eller “Den store bog om skolebørn”.

familie

I “Pas på familien – også når den går i stykker” stiller Lola skarpt på familieliv og skilsmisse. Bogens primære budskab er at søge hjælp i tide og have tålmodighed med hinanden, når hverdagens udfordringer melder sig. Vi skylder nemlig både hinanden og vores børn ikke at give op. Er parforholdet umuligt at redde, så kan guiden her hjælpe familien så godt som muligt gennem den krise, som en skilsmisse er.

Lola ser på skilsmissen fra børnenes perspektiv og skriver selv således i bogens forord: “Omkring halvdelen af alle par bliver i dag skilt, hvilket også betyder, at omkring hvert tredje barn oplever at blive medlem af en skilsmissefamilie. Hele familien betaler en pris for en skilsmisse, men børnene i særdeleshed. De har ikke part i beslutningerne, de kan ikke påvirke slagets gang eller bestemme, hvordan deres hverdag skal se ud efter en skilsmisse. Derfor bør vi i særlig grad passe på dem – og det er mit håb, at bogen her kan give familier, der står foran, midt i eller på den anden side af en skilsmisse, ideer og redskaber til det bedst tænkelige forløb for alle parter, måske endda inspiration til at overleve en aktuel krise.”

Bogen kan bruges som opslagsbog eller læses i sin helhed. Bogens to første kapitler stiller skarpt på familielivets udfordringer i hverdagen, og forsøger at beskrive en mulig redningskrans i ellevte time. Er skilsmissen uundgåelig, så guider bogens øvrige kapitler familien igennem krisen og alle de forhold, der skal tages stilling til. Læseren får indblik i jura og økonomi, Lolas klare holdninger til deleordninger, bedsteforældrenes del i skilsmissen, de nye familiers udfordringer og en masse gode råd til det svære, men nødvendige samarbejde om fødselsdage , højtider, skolegang og meget andet.

Jeg synes “Pas på familien – også når den går i stykker” er et rigtig fint bud på en bog om alle facetter af en skilsmisse i en børnefamilie. Jeg er vild med den kærlige, men kontante tone, samt det helt klare børneperspektiv. For som Lola Jensen udtrykker det: “Hvis man én gang har valgt hinanden og har fået børn sammen , så har man valgt hinanden for livet”.

Fakta om bogen:
Titel: Pas på familien - også når den går i stykker
Forfatter: Lola Jensen
Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag
Udgivelsesår: 2015
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen