Papmachereglen

Her har du bogen om, hvordan livet er, og hvilke regler der gælder. Hella Joof har erfaret, nedskrevet og navngivet livets lovsamling i bogen ” Papmachereglen og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling”. I følge bagsideteksten handler bogen om, hvad man skal gøre for at blive glad og lykkelig, og hvad man endelig ikke skal gøre. Således fyldt af forventning kastede jeg mig over læsningen.

” Papmachereglen og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling” byder på hele 25 regler i livet krydret med anekdoter, der i følge Hella Joof tjener som bevisførelse for reglerne, samt sange, tegninger og opskrifter. Du kan blive klogere på eksempelvis parkeringsreglen, bomuldsreglen, brokkereglen, ramboreglen eller måske den hemmelige regel.

Levereglerne serveres naturligvis skønt indpakket i Hella Joofs sædvanlige humoristiske univers. Læs om “Reglen om banalt”, der handler om, at det største i livet er banalt, eller “Glimmerreglen”, der slår fast, at intet er for småt til at blive dyppet i glimmer.Det er følelsen af taknemmelighed, der er afgørende: “Tak og glimmer på og op på kaminhylden “, som Hella Joof skriver det.

Papmachereglen, der har leveret titlen til bogen, handler i al sin enkelhed om, at det, man giver sin energi, det får man. “Hvis du ikke vil have noget i papmache, og det gælder vel for de fleste af os, så lad være med at tænke på papmache. Og slet ikke juleaften. Tænk på guld, tænk på diamanter, nye sko, noget lilla, der siger brrr, som man kan lege med, når man er alene hjemme, hvad ved jeg, men for Guds skyld ikke på papmache”.

Kast dig selv over læsningen af ” Papmachereglen og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling”. Det er underholdende og sjovt. Grin med på de livskloge betragtninger, der især kredser om forskellen på mænd og kvinder , og grin mest af alt en lille smule af dig selv. Jeg var enormt  godt underholdt.

Fakta om bogen:
Titel: Papmachereglen og andre lignende regler fra livets lovsamling
Forfatter: Hella Joof
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2016
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen