Om

Velkommen til Faghylden  – en dansk hjemmeside og bogblog med inspiration til fagbøger for både børn og voksne. Her kan du få gode ideer til en hverdag fyldt med faglitteratur.

Formålet med faghylden er, gennem anbefalinger af nyere faglitteratur, at inspirere til faglig læsning for hele familien. Faghylden vil formidle læseoplevelser, læselyst og læseglæde.

Faghylden drives af Lene Graugaard-Jensen, som skriver hovedparten af bloggens indhold, men du er også velkommen som gæsteblogger på Faghylden. Har du en fagbog, du holder særligt af, og vil du gerne anbefale den til andre, så meld dig som gæsteblogger med et indlæg til “Min bedste fagbog”.

Du kan også følge Faghylden på Facebook og Instagram.

Bag Faghylden:

Jeg hedder Lene Graugaard-Jensen. Bøger fylder meget både i mit arbejds- og privatliv.

Jeg er uddannet folkeskolelærer og matematikvejleder, og har 14 års erfaring med undervisning i den danske folkeskole, primært i de naturvidenskabelige fag.

I 2014 skiftede jeg spor og begyndte at arbejde på Randers Bibliotek. Først som IT-formidler, sidenhen som læringskonsulent.

I august 2019 tiltrådte jeg som Chef for litteratur og læring på Randers Bibliotek. Ganske enkelt mit drømmejob, hvor jeg hver eneste dag møder og samtaler med medarbejdere og borgere  i alle aldre, der gerne vil lære nyt. Litteratur og læring er omdrejningpunktet for min arbejdshverdag – og det er da priviligeret.

Jeg er 45 år, gift og mor til to dejlige børn på 15 og 9 år. På min families private faghylde står der et bredt udvalg af bøger. Der er gode bøger om skole, læring og pædagogik. Der er bøger om sport – især løb og fodbold for både store og små. Der er inspiration til lækker mad og gode vine, som er min mands helt store interessefelt. Der er et bredt udvalg af opslagsværker og bøger med lækre billeder til inspiration og drømmeri om alt fra fjerne egne af verden, til havens fugle, årets gang i køkkenhaven eller danske designklassikere.

Måske minder det om faghylden i dit hjem? Jeg er i hvert fald glad for, at du har valgt at kigge indenfor i mit fagbogsunivers.

Rigtig god læselyst.

Lene Graugaard-Jensen