Nina Bang

“Nina Bang. Som mælkebøtter gennem asfalt – kvindernes kamp” er første udgivelse i serien “De gik forrest” fra forlaget Turbine. Det er en letlæst serie, der henvender sig til skolens mellemste trin. Serien er forfattet af Kåre Bluitgen, og kommer på sigt til at byde på flere fortællinger om forskellige danske pionerer.

Med afsæt i den personlige fortælling om kvinden Nina Bang, så præsenteres læseren for den store fortælling om kampen for kvinders og fattiges rettigheder for mere end 100 år siden.

Nina bang

Men hvem var egentlig Nina Bang ? Nina Bang levede fra 1866 til 1928, og kæmpede hele sit liv for de svageste i samfundet. Ved indførelsen af stemmeret for kvinder og tjenestefolk i 1915 var hun en  helt central skikkelse. I 1924 bliver hun danmarks første kvindelige minister som undervisningsminister i danmarks første socialdemokratiske regering. Faktisk er hun blot den anden kvindelige minister i hele verden, men det kan du læse meget mere om i bogen.

Teksten er ledsaget af fine illustrationerne lavet af Thomas E Mikkelsen. Desuden er bogen forsynet med en tidstavle, der giver et fint overblik.

Bogen er særlig velegnet til faglig og tematisk læsning, men kan også bruges til frilæsning. Med sit letlæste sprog, og et lixtal på 27, henvender den sig til de 10-12 årige.

Fakta om bogen:
Titel: Nina Bang
Forfatter: Kåre Bluitgen
Forlag: Turbine
Udgivelsesår: 2016
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen