Mere af det gode brød

Vi er så heldige, at vi har en nabo, der forsyner os med lækkert brød i rigelige mængder. Friskbagt, økologisk, lunt, duftende og slet ikke til at stå for. Lækre rugbrød med sprød skorpe, der holder sig friske i lang tid uden en masse tilsætningsstoffer. Eller rustikke runde brød med farve fra ildstedet, mønster fra hævekurven og en perfekt kombination af sejhed indeni og sprødhed udenpå. Hurra for godt naboskab.

Og lyst til lækkert brød får man bestemt ikke mindre af, når man bladrer igennem Chad Robertsons bog “Mere af det gode brød”. Chad Robertson står bag det legendariske bageri Tartine Bakery i San Francisco, og har tidligere udgivet “Det gode brød”. På bogens bagside får han denne anbefaling med på vejen af Claus Meyer: “Chad Robertson er en af klodens mest indflydelsesrige bagere. Hans håndværk frembringer det mest udtryksfulde surdejsbrød, jeg nogensinde har smagt.”

“Mere af det gode brød” indeholder 85 opskrifter på både brød og kager bagt med fuldkorn. Udgangspunktet er særligt de oprindelige kornsorter og mindre raffinerede sukkertyper. Målgruppen er den passionerede hjemmebager med en vis portion erfaring, som vægter gode råvarer, god tid, hjemmelavet surdej og forskellige bageteknikker.

Bogen indledes med en præsentation af forskellige fuldkornstyper, samt en basis opskrift på Tartine-brød, brød fra Tartine Bakery. Herefter følger afsnit med opskrifter på basisbrød, brød med frø og kerner, brød med spirer, formbød a la Rene, brød med grød, knækkede kerner og flager, knækbrød, samt kager. I mellem opskriftsafsnittene finder du små afsnit om forskellige lande og deres bagetraditioner, heriblandt Danmark.

Det er en enormt inspirerende bagebog. Særligt de indbydende billeder af lækre rustikke brød og skønne kager, vækker bagelysten.

Fakta om bogen:
Titel: Mere af det gode brød
Forfatter: Chad Robertson
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesår: 2016
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen