Maries morder

“Maries morder” er historien om Højbjergdrabet, et af Danmarkshistoriens mest myteomspundne uopklarede mord. I bogen her kan du læse forfatteren Per Kaaes rekonstruktion af tiden omkring mordet minut for minut.Per Kaae har tidligere udgivet bogen “Dobbeltmordet på Herman Bangs Vej” i samme genre.

Jeg indrømmer blankt, at jeg har en stor fascination af “true crime”- genren. Hvad enten det er dokumentarprogrammer i fjernsynet, pod-cast eller som her en rigtig god litterær præsentation. At omgivelserne for mordet på Hestehavevej 2b i Højbjerg er kendte gør bare historien endnu mere fangende  – også selvom der er gået 50 år siden.

Det såkaldte Højbjergdrab har haft stor bevågenhed og konspirationsteorierne har blomstret lifligt. I “Maries morder” giver forfatter Per Kaae sit bud på teorierne.

Baggrunden for at kigge nærmere på mordet af Marie Lock-Hansen er en kontakt fra hendes nevø Hans Jørgen Petersen. Herefter har Per Kaae gravet sig ned i et utal af kilder i form af bøger, aviser, rapporter, breve og billeder.

Sammen med interviews af en mængde mennesker, journalister, vidner, politifolk, bekendte og familie til Marie Lock-Hansen, danner de baggrund for dels en beskrivende fremstilling af tiden op til mordet, dels forskellige beskrivelser og teser om mulige motiver og gerningsmænd. Bogens sidste del består af billeder af afgørende personer og steder.

Per kaae giver i bogen sit bud på en mulig gerningsmand, og en ekstrem vigtig kilde bliver en adoptivdatter til et af Lock-Hansens vennepar. For hvem kunne have et motiv til at dræbe den noble forstadsfrue og såre en tjenestepige?

 

 

Jeg vil ikke afsløre mere. Jeg synes du selv skal  gå i gang med at læse. Der er både spænding og fængende underholdning at hente.

Fakta om bogen:
Titel: Maries morder
Forfatter:Per Kaae
Forlag: People`s press
Udgivelsesår: 2017
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen