Læs med dit barn

Årets skolestart står for døren, og  måske har du også et barn, der skal starte op på et helt nyt skoleliv. Carina Fast giver i bogen “Læs med dit barn: sådan støtter du dit barns skrive- og læseudvikling” gode tips til, hvordan du som forældre støtter dit barn i en god skolestart.

LMDB_T_Forside_500px

“Læs med dit barn” er opbygget dejligt overskueligt. Den består af afsnittene: Lytte og tale, Læs billeder og symboler, Højtlæsning, Mundtlig fortælling, Leg skrive- og læselysten ind, Børns egen skrivning, Børns egen læsning, samt Børnehaveklasse og skole.

Læseren introduceres først til skrive – og læseudviklingstræet, der med rødder, stamme og krone illustrerer et menneskes skrive- og læseudvikling. Rødderne består af alt det barnet har tilegnet sig, inden han eller hun deltager i formel undervisning. Stammen består af barnets første forsøg med læsning og skrivning. Kronen er det stadie i barnets udvikling, hvor det kan skrive og læse på egen hånd, og her opstår der hele tiden nye skud.

Herefter er bogen fyldt med gode råd og tips til den voksne, der gerne vil støtte barnets videre udvikling – altså nære barnets skrive- og læseudviklingstræ. Disse råd gives efter hvert afsnit, hvor de vigtigste pointer opsummeres.

Og hvad er det så, der er vigtigt at gøre som voksen? – hvordan nærer man bedst et barns skrive – og læseudviklingstræ? Bogens hovedpointer handler om at tale sammen, stille spørgsmål og lytte, når barnet fortæller. At stimulere barnets interesse for sprog og skrift gennem leg og hverdagssituationer. Og så er det især vigtigt, at være en god rollemodel ved selv at læse og skrive.

Bogen indeholder mange flere gode råd, som jeg synes du selv skal tjekke ud, hvis du også har en skolestarter eller indskolingselev i familien.”Læs med dit barn” er nemlig et rigtig godt bud på en inspirerende guide til dig, der gerne vil tage aktivt del i dine børns skrive- og læseudvikling, og opleve det givende i at være med til at skabe læseglæde.

Fakta om bogen:
Titel::Læs med dit barn
Forfatter: Carina Fast
Forlag: Klim
Udgivelsesår: 2016
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen