Lær – effektiv talentudvikling og innovation

“Man skal lære for livet, ikke for skolen”. Bogen her opfordrer derfor medarbejdere, virksomheder og institutioner til at genopfinde mesterlæren og skabe en dynamisk læringskultur.

Lær

“Lær! Effektiv talentudvikling og innovation” af Lene Tanggaard henvender sig til alle, der arbejder med læring og udvikling.

I bogens første del introduceres læseren til begreberne læring og kreativitet. Der argumenteres for håndværk, mesterlære og faglighed som nøglen til at effektivisere udviklingsprojekter og øge innovationspotentialet i en organisation.

I bogens anden del gives der eksempler på, hvordan organisationer kan arbejde med udviklingen af en læringskultur.Der findes vigtig viden om det, der kan få os til at holde op med at lære, og få organisationer til at miste læringspotentiale. Der indentificeres derfor også afslutningsvis syv såkaldte læringsfælder.

Primært har organisationer simpelthen brug for modet til at lære . Med forfatteren Umberto Ecos ord, så er vi nemlig ” dømt til evig mesterlære”. Bogen slår det fast således: “Et nyt og opdateret kreativitets- og innovationsparadigme gør læring til den centrale akse, hvorom det nye opstår. Derfor er læring og især moderne tolkninger af mesterlære – som man også kunne kalde accelereret oplæring- mere uomgængeligt end nogensinde før”.

Interesserer du dig for læring og innovation – og arbejder du måske med det i din hverdag – så kan jeg virkelig anbefale dig at læse “Lær!” Den er inspirerende og tankevækkende.

Fakta om bogen:
Titel: Lær!
Forfatter: Lene Tanggaard med Tue Juelsbo
Forlag:Gyldendal Business
Udgivelsesår: 2015
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen