Kræftens Bekæmpelse

I min mailboks var der her til morgen en mail med titlen: “Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling 2016”. Mailen var sendt til sidste års indsamlere og var en forespørgsel om lyst og mulighed for at deltage igen i år. Landsindsamlingen 2016 er søndag d. 3. april.

De sidste 5 år har vores familie været indsamlere i det lokale villakvarter. Det er en super hyggelig dag. En fælles gåtur med tid til gode snakke om at give, at tænke på hinanden og at mindes dem, som også vi, har mistet. Nye døre åbnes og nye ansigter mødes.

Kræftens Bekæmpelse står også bag en masse gode  fagbogsudgivelser. Via deres webshop kan du både støtte og blive klogere.  Der er bøger, pjecer, undervisningsmaterialer og rapporter. Du kan selv gå på opdagelse her: Kræftens Bekæmpelse

Jeg har kigget nærmere på et par udgivelser, der fangede min opmærksomhed, nemlig rapporten “At overleve kræft som barn har konsekvenser for resten af livet – også selvom man ikke kan se det” og inspirationsmaterialet “Forældrenes bog”.

Rapporten: “At overleve kræft som barn har konsekvenser for resten af livet – også selvom man ikke kan se det” er  skrevet af Line Thoft Carlsen og Per Bøge. Den er baseret på børnekræftoverleveres unikke viden. Rapporten fortæller flere stærke personlige historier og sætter fokus på de udfordringer børnekræftoverlevere oplever i ungdoms- og voksenlivet. Bogens budskab er at mange af disse udfordringer kan afhjælpes med øget viden og fokus på senfølger og konsekvenserne af disse. Rapporten kan varmt anbefales.

Jeg har også læst i “Forældrenes bog” af Per Bøge og Jes Dige. Bogen er et inspirationsmateriale til børneforældre, når mor eller far rammes af livstruende sygdom eller død.Flere tidligere inspirations- og hjælpematerialer har haft lærere og pædagoger som målgruppe, men dette materiale er henvendt til forældre.

Der sættes fokus på en rigtig svær forældreopgave, nemlig at håndtere sine børns sorg, når man selv er ramt af sorg. Bogen kan bruges til at læse igennem fra ende til anden, men den fungerer også rigtig fint som inspirations- og opslagsværk. Jeg vil varmt anbefale bogen med dette citat fra forordet: “Vi vil invitere til at gøre op med tavsheden og lade sproget få magt og indflydelse på den omsorg, vi som forældre giver vores børn”.

Dette var blot to eksempler på en masse gode udgivelser fra Kræftens Bekæmpelse. Kig selv videre på deres hjemmeside efter historier, der bevæger, og ord der skaber forståelse og ny viden. Og meld dig så som indsamler – det giver, glæde, energi, snak og rigtig god mening 😉