Hvornår ved man, at der er en elefant i køleskabet?

I “Hvornår ved man, at der er en elefant i køleskabet ? – og 165 andre gakkede gåder” er der underholdning og udfordringer for store og små kringlede hjerner. Bogen er skrevet af Sarah Wagn Møller og Helene Wagn, og illustreret af Rasmus Juul.


Bogen indledes med et historisk rids, der beskriver hvordan gåderne, ligesom folkeeventyrene, blev overleveret fra mund til mund. Vi kender til gåder, der har deres oprindelse før Kristi fødsel, men i virkeligheden er det en gåde, hvor og hvornår den allerførste gåde opstod. I den islandske saga “Hervarar” fra 1200-tallet findes den ældste samling af nordiske folkegåder, og den første danske gådesamling bestod primært af bibelske gåder, og udkom i 1602 under overskriften “En liden Aandelig Spørgsmaals Bog”.

Der findes mange forskellige typer af gåder. Bogen giver eksempler på kategorier som regnegåder, drillegåder, historiske gåder, slægtskabsgåder, skæmtegåder eller rebusser. Mangfoldigheden præsenteres bogen igennem, hvor hvert opslag har en overskrift, som eksempelvis “På prærien”, “Klog, klogere, klogest”, “Gakkede gåder” eller “Spas med sprog”. Svaret på gåderne kan læses på den enkelte side, hvis bogen vendes.

Bogen er fyldt med skønne farverige illustrationer. Man bliver ganske enkelt i godt humør af at bladre i bogen.

Så hop ud i det. Læs den selv eller lav en quiz med hele familien. Bagerst i bogen er der forslag til opgaver med gåder, hvor du kan hente inspiration.

Og for dig der nu har læst med hele vejen, så skal du selvfølgelig lige have svaret på, hvordan du egentlig ved , at der er en elefant i køleskabet ? Det er selvfølgelig når køleskabet ikke kan lukkes 😉

Fakta om bogen:
Titel: Hvornår ved man, at der er en elefant i køleskabet?
Forfatter: Helene Wagn og Sarah Wagn Møller
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2016
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen