Hovedstads – hækling inspireret af København

Anbefalet af Helle Dyhr

Anbefalet af Helle Dyhr

Der er blevet mere mor-tid! Vores ældste datter er flyttet hjemmefra – og ikke bare rundt om hjørnet, men helt til Berlin, hvor hun arbejder på en kaffebar og nyder sit sabbatår. Vores yngste datter går i 1.g på gymnasiet og er travlt beskæftiget med lektier, venner og fritidsjob.

Mor-tiden i vores familie tilbringes helst med en god bog eller en eller anden form for håndarbejde. Tidligere var det ofte syning eller strikning, jeg kastede mig over, men de seneste år er jeg for alvor begyndt at hækle igen. Og hvis man elsker at hækle, kan man ikke komme uden om Sidsel Sangild.

Hovedstads – hækling inspireret af København
”Hovedstads – hækling inspireret af København” er en fantastisk flot, lille hæklebog, hvor opskrifterne er inspireret af vores danske hovedstad – København, hvilket modellernes navne tydeligt beviser.

Der er blandt andet ”Oven vande”, som forfatteren beskriver som guf for den indre dramaqueen – et halsrør i overstørrelse med flæser, som bølger sig på op og ned. ”Palmehuset” er en yderst kreativ form for halsedisse med form som et palmeblad. ”Irmahønen” er halvvanter i en fantastisk farvekombination, som er inspireret af neonreklamens refleksion i Peblingesøen. ”Due” er et tørklæde med vinger – inspireret af fuglenes svingfjer. Og der er flere…

Min bedste fagbog
“Hovedstads – hækling inspireret af København” er bare en lækker bog, hvis man holder af at hækle. Mønstrene er finurlige og afvekslende. Farverne og garnvalgene er fantastiske – og man får lyst til ”at røre”.

Opskrifterne er utroligt nemme at følge, og det er meget overskuelige projekter, hvor man hurtig kan se resultatet af sin indsats. Ud over mønstrene er bogen illustreret med smukke fotos fra København, som understreger, hvor inspirationen til modellerne er opstået, og bagest i bogen er tilføjet ekstra illustrerede vejledninger til særlige masker, som anvendes i mønstrene, samt en oversigt over forkortelser.

Jeg har hæklet mange af modellerne til mig selv, min mor og mine veninder – og der er altid udelt begejstring….God fornøjelse!

Hvis du gerne vil vide mere om Sidsel Sangild, kan du læse med på hendes webblog:
https://paakrogen.wordpress.com

Fakta om bogen:
Titel: Hovedstads - hækling inspireret af København
Forfatter: Sidsel Sangild
Forlag: Forlaget Sangild
Udgivelsesår: 2012
Anbefalet af: Helle Dyhr