Hold I Virkeligheden

Anbefalet af Marie Sørensen

Anbefalet af Marie Sørensen

Jeg hedder Marie og arbejder som sygeplejerske på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital. På Infektionsmedicinsk Afdeling kommer der blandt andet mennesker med HIV.

Igennem en årrække har ildsjæle i afdelingen arbejdet hårdt for, at hospitalets tilbud matcher de unges behov. Dette har blandt andet betydet udviklingen af Ungegruppen, der er et tilbud til unge HIV-smittede mellem 15-25 år.

Hold I Virkeligheden.

Bogen Hold I Virkeligheden er skrevet af 12 unge HIV-smittede fra Ungegruppen. De fortæller meget åbenhjertig om at være ung og HIV-smittet.

 

Bogen giver indblik i flere aspekter af det at være ung og HIV smittet. Herunder også viden om smitte og behandling.

Værker fra AWARD-konkurrencen for kreativ kommunikation, Creative Circle, hvor opgaven var at synliggøre Ungegruppen, er brugt som illustrationer mellem hver fortælling i bogen.

Bogen er skrevet i et ungdommeligt og personligt sprog og vil fint kunne læses af elever i skolens ældste klassetrin.

Derfor kunne netop denne bog være “Min bedste fagbog”.

Det gør stort indtryk at læse de unges historier. Historierne viser, at vi stadig har langt igen, før HIV bliver en mindre skamfuld diagnose.

Jeg er fuld af respekt og beundring over disse unge mennesker, der på trods af de fordomme, der stadig eksisterer, har modet til at stå frem og fortælle deres historie.

De fleste fordomme om HIV bunder i uvidenhed. Derfor er det så vigtigt at få viden omkring HIV ud til alle. Vidste du for eksempel, at velbehandlet HIV ikke smitter?

De unge har taget et kæmpe skridt mod større viden om HIV. Du kan tage det næste ved at læse bogen!

God World AIDS day:)

Fakta om bogen:
Titel: Hold I Virkeligheden
Forfatter:Tinne Laursen, Lotte Ø Rodkjær, Helle Lyster
Forlag: Mediart
Udgivelsesår: 2015
Anbefalet af: Marie Sørensen