Gaver fra haven

“Enhver, der nogensinde har dyrket salat i en altankasse eller plantet løg i en gammel urtepotte, ved, at glæden ved at dyrke noget selv ofte langt overstiger de anstrengelser, der er forbundet med det. Fornøjelsen kan man endda forlænge og dele med dine kære ved at give dem hjemmelavede gaver fra haven”.

Således indledes “Gaver fra haven. 100 skønne hjemmedyrkede gaver” af Debora Robertson. Og der er noget om det. Gaver lavet og givet med hjertet, er altså bare altid fantastiske både at give og modtage. Den mest enkle gave, en plante man selv har avlet og passet, rummer en hel historie mange år frem. Selv har jeg til stor glæde mange planter i min have,som jeg har fået af nogen jeg har kær. Jeg glædes og sender en kærlig tanke, når blomsterne står i flor.

gaver

De 100 hjemmedyrkede gaver, som bogen her byder på, er opdelt i afsnittene direkte fra haven, urter og blomster, samt frugt,grønsager og nødder. Der er sjove ideer, haveråd og små tips til indpakning undervejs i bogen.

Der er både noget at spise, noget smukt at se på, noget at blive skøn af eller noget dejligt at dufte til. Inspirerende ideer til mad og drikke kunne være morgenfrueost, myntegele, svampeketchup eller mandelkiks med citronpelargoniesukker . Gode ideer til skønhedspleje kunne være sukkerbodyscrub, kamilleskumbad eller rosenmælksbad. Der er også julekranse, duftspray til hjemmet og smukke buketter og borddekorationer.

Der er ganske enkelt 100 inspirerende ideer til dejlige hjemmedyrkede, hjemmelavede, personlige gaver, der kommer fra hjertet.

Fakta om bogen:
Titel: Gaver fra haven
Forfatter: Debora Robertson
Forlag: Turbine
Udgivelsesår: 2015
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen