Gå med styrken

Jeg har netop afsluttet læsningen af Michelle Hviids bog “Råstyrke – da livet slog en #tumorkolbøtte”.Michelle Hviid er kendt som foredragsholder, blogger og kvinden bag runningdinner.dk.

I efteråret 2014 tager livet en drejning for den 42-årige mor til to. Her får hun konstateret en godartet tumor i hovedet og skal derfor opereres på Rigshospitalet. Operationen starter en lang nedtur. Hun bliver halvdøv, delvist lam, mister en masse penge og har svært ved at kende sine egne børn.

Bogens titel “Råstyrke” er velvalgt for den kamp hun indleder. En kamp for livet, for sin familie, for kærligheden, for at være kvinde og mest af alt en lang sej kamp i et tungt og ressourcefattigt sundhedssystem.

Det er en personlig fortælling og rejse læseren tages med på. Omend sproget er kortfattet, nøgternt og langt fra en særlig stor sprogllig oplevelse, så indfanges man alligevel som læser i den personlige rejse og modet til at rejse sig igen.

Michelle Hviid skriver selv således: “Alt det jeg prædiker til mine foredrag, er nu meget virkeligt. Kæmp. Tro på det gode. Du har et valg. Din indsats afgør selv din skæbne”. Råstyrke – det har hun utvivlsomt, og i disse julekalendertider kunne man fristes til at sige “Gå med styrken !”.

Fakta om bogen:
Titel: Råstyrke - da livet slog en #tumorkolbøtte
Forfatter: Michelle Hviid
Forlag: People's Press
Udgivelsesår: 2015
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen