Fuld af ferie

Der er ikke noget som en brugt en ferie! Sådan siges der, ofte med en lidt negativ klang, når ferietimerne går på hæld.

Jeg vil i stedet sige, at der er ikke noget så skønt som en godt brugt ferie. Det er nemlig den følelse, jeg har netop nu, hvor en dejlig familieferie med gode oplevelser, afslapning og hygge nærmer sig det skarpe hjørne.

Spaniens sol

Min ferie blev i år indledt med to skønne uger i Spanien i Malaga-området. Ferien bød på traveture i naturparker på udkig efter bjerggeder og smukke stenformationer, tapas og friskfangede fisk, morgenløbeture langs vandet, dasedage på en solseng fordybet i gode bøger, byvandring på jagt efter flotte husfacader og meget andet.

Kufferten var pakket til bristepunktet med læsestof til hele familien primært hentet hjem fra biblioteket. Til trods for rigelige mængder, så måtte jeg faktisk flyve hjem med læseabstinenser, da min sidste krimi blev afsluttet, alt i mens jeg slikkede de sidste solstråler ved stranden i det spanske.

 

 

 

 

 

 

 

Kufferten var ladet med

Med i kufferten var gode krimier som “Mercedessnittet” af Anne-Mette Hancock, samt “Pigen i jorden” og “Løgnens hus” af Elly Griffiths. Der var også digtsamlingen “Mælk og honning” af Rupi Kaur, der i en helt enkel stil sætter tydelige aftryk med digte om kærlighed og smerte.

Min mand havde lastet kufferten med gode nyudgivelser fra fodboldfronten, nemlig “Fuld fart frem”, historien om Liverpools træner Jürgen Klopp, og “Fodboldsvindleren”, fortællingen om den brasilienske legende Carlos Kaiser, der i virkeligheden slet ikke kunne spille fodbold.

Feriens ubetinget bedste læseoplevelse var for mig “Hvor der er fugle” af Maren Uthaug. En fascinerende fortælling i flere lag om et blæsende liv, der udspiller sig omkring et fyrtårn to havmil fra byen Uthaug i Norge. Virkelig en læseoplevelse, der kan anbefales.

 

 

 

 

 

 

 

Terrasselæsning

Hjemme igen på egen terrasse til en dansk sommer, der fortsat lader os forkæle, har jeg kastet mig over “En anden gren” af Jesper Wung Sung. Et godt bekendtskab indtil nu, der fint supplerer lidt oprydning i skuffer og skabe, traveture, børn på håndboldskole og små endagsture ud i det blå.

Ferier er skønt, men jeg vil godt indrømme, her i al fortrolighed, at jeg faktisk har en lille hverdags-glædesboble i maven, der så småt er begyndt at rumstere.

Faghylden har holdt sommerferie i juli-måned. Det er godt, for nu glæder jeg mig til at komme i gang med at skrive til dig igen.

Boblen giver også nogle små glædeshop, når jeg tænker på, at jeg skal tilbage igen på arbejde. Jeg har nemlig verdens bedste kontormakker, og jeg glæder mig til at snakke med hende og alle mine andre gode kollegaer fra på mandag igen.

Brugte ferier er nu ganske okay – når bare de brugt rigtig godt. God hverdag til dig.