Første Fakta

Første Fakta er en fagbogsserie til begynderlæsning. Serien byder på mange forskellige titler om emner som dyr, natur, sport, teknik, historie eller erhverv. Måske kender du en, der vil læse om politi, slik, dukker, Zoo, slanger, heste eller noget helt andet.

Bøgerne i Første Fakta – serien kan fint anvendes til højtlæsning med fokus på dialog. Men de egner sig særligt til den første selvstændige læsning. Med letlæselige tekster med et lixtal på ca. 10 kan børnene opleve glæden ved selv at læse en bog. Teksten er sat op med læsevenlig typografi og små afsnit. Teksten understøttes desuden af flotte farvefotos.

art-645439_1920

Jeg har haft bogen “Cirkus”, der er en helt ny udgivelse i Første Fakta- serien, med hjemme fra biblioteket. Den var god til højtlæsning for min datter på 5 ½. Tekst og billeder gav anledning til gode snakke undervejs – og enkeltord kunne hun selv “læse” undervejs. Samtalen var forbi sommerens tur i Cirkus Summarum. Vi undredes over, hvorfor det altid er den hvide klovn der bliver drillet. Vi snakkede om ord som manege, akrobat og jonglør – og vi kom helt til at glæde os til, at det bliver sommer igen.

Fakta om bogen:
Titel: Cirkus
Forfatter: Troels Gollander
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2016
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen