FEMME FOOD uden mælk, gluten og hvidt sukker

BLOG_Min_bedste_fagbog_logo_version_6

Anbefalet af Jette Lindek Dyhr

Jeg elsker mad – så simpelt er det! Og hjemme hos vores lille familie – far, mor og datter – indtager madbøgerne (heldigvis) en stor del af reolen i stuen. Og af flere årsager. Dels fordi jeg bare ikke kan stå for en flot madbog – og måske er en smule miljøskadet efter mange år i den grafiske branche? Er den samtidig spækket med spændende opskrifter – ja, så har den altså sin berettigelse!

Præsentation af bogen

“FEMME FOOD uden mælk, gluten og hvidt sukker” er en fantastisk flot bog – 200 inspirerende sider med fristende og lækre billeder. Inddelt i kategorierne: morgenmad, snacks, frokost & madpakke, aftensmad, desserter, brød, kager og basics.

9788711457856

Helt fra start bliver man guidet forbi mælkeallergi vs. laktoseintolerance, cøliaki, glutensensitivitet og hvedeallergi, glutenfri bagning, glutenfri korn- og meltyper, sukker og øvrige ingredienser.Bare rolig – du bliver ikke præsenteret for en indkøbsliste så lang med specialprodukter. Rigtig mange af ingredienserne er at finde i et helt almindeligt køkken i provinsen.

Man fornemmer tydeligt at forfatterne er dedikerede – virkelig brænder for at forsøde vores tilværelse med lækre opskrifter. Kort sagt – en herlig og ærlig bog uden en masse dikkedarer.

Derfor er det min bedste fagbog

“FEMME FOOD uden mælk, gluten og hvidt sukker” er en på mange måder anderledes madbog end jeg normalt har stående på hylden. Den er ikke valgt fordi jeg selv har mælke- eller glutenallergi. Men valgt ud fra min holdning om, at det aldrig er for sent at lære noget nyt. Efter  jeg er blevet mor, tænker jeg nok endnu mere på f.eks. indholdet af sukker i maden – og selv har jeg på egen krop mærket, hvad et minimumsindtag af gluten har gjort for mig. Et familiemedlem har fået konstateret mælkeallergi, så opskrifterne uden mælk er blevet ekstra interessante. Allergier eller ej – bogen inspirerer til en sundere hverdag for os alle med simple opskrifter uden en masse specialvarer.

Kolleger, familie og venner er faldet pladask for de fantastiske romkugler – skønt at kunne synde lidt med god samvittighed – og overraskelsen er stor når man fortæller, at hovedbestanddelene er mandler og dadler.

Mine næste favoritter er allerede udvalgt: havtornsmoothie, lasagne med søde kartofler og kernekraftboller med chokocreme – der er kun en ting tilbage at sige… Velbekomme!

Se endnu flere spændende opskrifter på femmefood.com

Fakta om bogen:
Titel: FEMME FOOD uden mælk, gluten og hvidt sukker
Forfatter: Annika og Winnie Methmann Christensen
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesår: 2015
Anbefalet af: Jette Lindek Dyhr