Farver, former, modsatte og antal

Forleden dag, da jeg gik forbi krybberne med billedbøger i børnebiblioteket fik jeg øje på disse to lækre fagbilledbøger om “Modsatte” og “Former”. Bøgerne er udgivet på Forlaget Lamberth i 2014, og er en del af en serie, der desuden indeholder titlerne “Farver” og “Antal”.

Serien henvender sig til børn i alderen 3-8 år, og kan fint anvendes såvel hjemme, som i børnehaven eller i indskolingen til eksempelvis matematikundervisningen. Bag bogserien står det engelske forfatterbrand og ægtepar PatrickGeorge, der har lavet en del børnebøger med et flot karakteristisk, enkelt og fantasifuldt grafisk udtryk. Se selv mere her:  http://patrickgeorge.com/

De to bøger om “Modsatte” og “Former”, som jeg har lånt med hjem fra biblioteket, er fyldt med klare farver og flotte grafiske illustrationer, der giver et lækkert og indbydende æstetisk indtryk. I begge bøger er der indsat bemalet folie, der kan vendes mellem de enkelte sider, der herved ændrer sig.

I bogen “Modsatte” er det en række genkendelige begreber og ting, der ændrer sig til deres modsætning, når folien vendes. Det er eksempelvis stor til lille, inde til ude eller varm til kold. I bogen om “Former” følger vi et rødt kvadrats rejse i luften, til lands og til vands forbi en række genkendelige former som f.eks. rombe, trekant eller cirkel.

Bøgerne indeholder kun enkeltord , men er ellers helt uden tekst. De rummer masser af stof til dialog med udgangspunkt i den flotte grafik, de er sjove at bladre i med de helt specielle foliesider og så giver de rig mulighed for at lære nye begreber at kende på en sjov måde.

Fakta om bogen:
Titel: "Former" og "Modsatte"
Forfatter: PatrickGeorge
Forlag: Lamberth
Udgivelsesår: 2014
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen