Døden på indlandsisen

“Året var 1906. Sommeren lå over landet. Det var den 24. juni og sankthans dag. Midt på formiddagen sejlede et skib ud fra Københavns Havn. Skibet hed Danmark. Det havde kurs nordpå. Målet var Grønlands norsøstkyst”

Således indledes “Døden på indlandsisen – En fortælling om Danmark-ekspeditionen til Nordøst-Grønland 1906-08”, der er skrevet af Nils Hartmann og illustreret af Rasmus Jensen.

“Døden på indlandsisen” er den del af serien “Lette Fagbøger” fra ABC Forlag. Målgruppen er børn i alderen 8-12 år og bogen har et Lixtal på 21.

Grønland har været mål for mange opdagelsesrejser, og mange har måttet lade livet i jagten på uopdaget land.

Tilbage i 1906 er et stykke af Nordøst-Grønland endnu ikke kortlagt. Derfor drager polarforskeren Mylius-Erichsen en junidag i 1906 afsted med skibet “Danmark” på Danmark-ekspeditionen. Ombord på skibet er der 28 mand i alderen 17-39 år.

Rejsen var planlagt til at vare 2 år. Med skibet skulle de sejle så langt mod nord, som de kunne komme, inden isen stoppede dem. Herefter skulle rejsen, når vinterens mørke var forbi i marts måned, fortsætte med slæder og hunde over indlandsisen. Men noget gik helt galt.

“Døden på indlandsisen” er en spændende historisk fortælling fra det virkelige liv. Den kan varmt anbefales til drenge og piger med historisk interesse og hang til gode eventyr.

Fakta om bogen:
Titel: Døden på indlandsisen
Forfatter: Nils Hartmann
Forlag: ABC Forlag
Udgivelsesår: 2016
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen