Denne dag, et liv – en Astrid Lindgren biografi

Jeg har læst Brødrene Løvehjerte mindst 10 gange. Hver eneste gang – hvad enten det var første gang jeg selv kunne læse den, den dag jeg læste den højt til madpakkespisningen i en skoleklasse eller den dag jeg sad under dynen med min søn- så blev jeg dybt rørt. Måske er det noget jeg har arvet, for jeg husker tydeligt, hvordan min fars første oplæsning , krævede flere tilløb.

Astrid Lindgren kan bare noget. Vi har alle grint med Emil, fulgt livets gang i Bulderby eller med spænding hørt om Tengil og ridder Kato. For slet ikke at tale om Pippilotta Viktualia Rullegardinia Krusemynta Efraimsdatter Langstrømpe og hendes fascinerende livsindstilling  udtrykt med “Det har jeg aldrig gjort før, så det klarer jeg helt sikkert”.

Astrid Lindgren

Er du også Astrid Lindgren -fan så vil jeg klart anbefale dig at læse Jens Andersens roste biografi “Denne dag, et liv”. Her belyses hele Lindgrens liv, der langt fra var lutter idyl. Læseren hører også mere om tilblivelsen af de populære bøger og figurer. Det er interessant læsning , der føjer ekstra dimensioner til et stort forfatterskab.

Astrid Lindgren er langtidsholdbar. Dette blogindlæg vil jeg derfor slutte med Pippis kloge og stadig aktuelle ord: “Når man er ekstra stærk, har man en særlig forpligtelse til at være sød ved andre.”

Fakta om bogen:
Titel: Denne dag, et liv
Forfatter: Jens Andersen
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2014
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen