Den andalusiske drøm

Det her er simpelthen mine somres Spanien. Duft af jasmin, lyden af cikader og en smal bjergvej med skarpe sving. Et hjørne rundes og pludselig befinder vi os midt en flok geder på vej mod grønt græs og med rigtig god tid.

Tid har vi også nok af, så vi nyder udsigten over Middelhavet, hvor vi i klart vejr kan ane omridset af Marokkos tinder. Til den anden side bugter bjergvejen sig videre op mod Frigiliana – en andalusisk bjerglandsby, hvor de små hvide huse glimter om kap i solen.

Kunne det her også være din spanske sommerdrøm? Så vil bogen “Den andalusiske drøm” helt sikkert være noget for dig. Det er kogebogsforfatteren Tina Scheftelowitz og hendes mand iværksætteren Lasse Thielfoldt, der står bag bogen, som byder på opskrifter og fortællinger fra Frigiliana i det sydligste Spanien.

Tilbage i 2012 åbner parret et luksus B&B, Casa Doña Angela, i den andalusiske bjerglandsby, hvor de inviterer indenfor til vandreture eller køkkenkurser. Bogen præsenterer deres andalusiske drøm, og byder læseren på små fortællinger om natur, kultur , historie og lokale råvarer, samt opskrifter på alt fra velkendte tapas i nye klæder, til hovedretter med lokal forankring eller nordafrikanske strejf.

Bogens opskrifter er opdelt i kategorierne Tapas, Salater & grøntsager, Hovedretter, Drinks og drikke, Sødt og bagt, samt Brunch. Læseren mødes af lækre fotos bogen igennem, der virkelig kan sætte de spanske sommerdrømme i gang.

Bogen får en sommervarm anbefaling med herfra. Både for de lækre opskrifter i nye fortolkninger, for de inspirerende og smukke billeder og ikke mindst for den meget ærlige fortælling om , på godt og ondt, at forfølge en drøm.

Fakta om bogen:
Titel: Den andalusiske drøm
Forfatter:Tina Scheftelwitz & Lasse Thielfoldt
Forlag: FADL´S Forlag
Udgivelsesår: 2016
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen