De store fagbøger

De store fagbøger er en serie af fagbøger, der henvender sig til børn i 4. -6. klasse. Serien egner sig både til selvstændig læsning, til projekt – og emnearbejde eller som en del af en klasseundervisning. Via et skoleabonnement kan der desuden downloades opgaver og facitlister til de enkelte titler i serien.

Alle seriens titler er opbygget med klassiske fagbogs elementer, såsom indholdsfortegnelse, faktabokse, litteraturliste, stikordsregister, samt illustrationer og fotos, der understøtter teksten.

book-117596_1280

Serien består nu af 80 titler, der er inddelt i 5 underserier:

  • Samfund, religion og historie
  • Lande og geografi
  • Dyr og natur
  • Teknik og videnskab
  • Blandet og andet

Titlerne spænder således vidt. Der kan søges viden om “Romerriget”, “Mysteriet om Atlantis”, “Oprindelige folk” eller “Mayaernes verden”. “2. verdenskrig”, “Antarktis”, “Nødhjælp” , “Psykologi”, “Bronzealderen” eller noget helt andet.

Jeg har læst titlerne “Forsvundne riger” af Klaus Aarsleff og  “Ondskab” af Helle Hinge. Sproget er lettilgængeligt. Fotos og illustrationer er velvalgte . Ledsaget af små tekstbokse bringes læseren på små 50 sider gennem en informativ introduktion til det pågældende emne.

Fakta om serien:
Titel: De store fagbøger
Forlag: Gyldendal
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen