Astronautens blik

Nu er jeg ret stor fan af Steen Hildebrandt. Jeg synes bare, at han i bund og grund er en rigtig klog mand.

En af de bedste fagbøger, jeg har læst, er skrevet af Steen Hildebrandt. Det er bogen “Børnene er det vigtigste – fremtiden, skolen og barnet”, som er et inspirerende bidrag om fremtidens udfordringer for samfund, skole og børn. En bog om at se potentialer og muligheder og tænke dem konstruktivt ind i fremtiden.

Og det er det han er så god til, Steen Hildebrandt, at sætte fingeren på samfundsmæssige problemer, forvandle dem til potentialer, pege fremad og kvalificere debatten.Derfor blev jeg også så glad, da jeg så “Astronautens blik” af Steen Hildebrandt på bibliotekets nyhedshylde.

14102321_1723344601259206_2590563441047833243_n

“Astronautens blik” er en samling af klummer om vækst, vildveje og verdensmål. Alle klummer er skrevet af Hildebrandt , og har været bragt i Ugebrevet Mandag Morgen i årene 2013-16. De i alt 28 klummer er samlet i temaerne: vækst, uddannelse, ledelse, bæredygtighed, politik og håb.

Det er svært kort at indkredse essensen af de 28 vidt forskellige klummer. Bogen er ganske enkelt for dig, der har interesse i aktuelle samfundsmæssige udfordringer, og vil vide mere om begreber som eksempelvis bæredygtig produktivitet, ressourceudnyttelsesproblemer eller langsigtet lederskab i en kortsigtet verden. Har du ikke tidligere læst litteratur af Hildebrandt, så er bogen her et rigtig godt bud på en velskrevet og lettilgængelig introduktion.

Fakta om bogen:
Titel: Astronautens blik
Forfatter: Steen Hildebrandt
Forlag: Jensen og Dalgaard
Udgivelsesår: 2016
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen