Almanak

Claus Meyer står bag denne kogebog, der efter min mening er ganske fantastisk. Som navnet antyder, så følger bogen årets gang, og giver lækre forslag til gode gedigne retter året rundt.

Bogens mere end 1000 opskrifter på aftensmad, småretter, desserter, drikkelse, brød og kager er funderet i tankerne bag nyt nordisk køkken.

Almanak

 

Bogen er genial. Enten som opslagsværk via det bagerste register, hvis grønthandleren har haft nye friske asparges eller fiskehandleren har haft tilbud på kulmule; eller som inspirations- og bladrebog en ideforladt fredag i uge 47.

Hjemme hos os har vi ofte tyet til Meyers Almanak, når der skulle findes på retter til såvel hverdagsmad, som besøg af gæster.

Ofte har vi direkte brugt retterne som beskrevet. Andre gange er bogen brugt som inspiration til sæsonvarer. For det giver nu engang god mening at spise rabarberclafoutis af spæde rabarber midt i april, eller æbleflæsk med jordskokker og timian sidst i september.

Når du spiser efter Almanak, så vil dine måltider i følge  Meyer komme tættere på naturen  – “du får mere mad, der smager af øjeblikket og af det landskab, du befinder dig i”.

Fakta om bogen:
Titel: Almanak
Forfatter: Claus Meyer
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesår: 2011
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen