117 ting du skal nå inden du bliver gammel og grå

På rejse med Riising og mor

Har du også fulgt med Riising og mor på tur ? Grint med dem på rejsen til alverdens fantastiske destinationer med rystende udfordringer – og fulgt, hvordan rejsen har forandret deres syn på hinanden.

rejse

117 ting du skal nå

Kan du og familien lide at tilbringe tid i selskab med Jacob Riisings skæve humor, så kan jeg anbefale jer bogen “117 ting du skal nå inden du bliver gammel og grå”. Bogen, der i følge omslaget rummer 27 % skarnsstreger, henvender sig til børn i mellemtrins-alderen, men som voksen kan man godt smugkigge lidt og grine med. Bogen er desværre udsolgt fra forlaget, men den kan sagtens lånes på biblioteket.

Bogen slår indledningsvis fast, at når du bliver rigtig gammel, så vil du tænke tilbage på dengang, du var barn. Derfor er det vigtigt at få oplevet en masse, som du kan huske tilbage på og blære dig med på plejehjemmet. Bogen foreslår, at du laver et afkrydsningssystem i bogen, så du mindst har gennemført halvdelen af de 117 ting, som bogen beskriver. Så kan du “med ro i sindet læne dig tilbage og vente på, at du bliver tudsegammel”.

Riising har dedikeret bogen til sin mor og far, for at have ladet ham lave 30 års research uden alt for mange skideballer, og de 117 ting bringer os da også vidt omkring med udførlige beskrivelser af, hvad du skal bruge og hvordan du skal gøre.

Hvad med “Lær dine bedsteforældre at bruge en mobiltelefon”, “Ked dig alt hvad du kan”, “Lav en tidskapsel”, “Vælt en ko” eller “Tis og drik på samme tid”.

image

HJemme hos os er flere af forslagene afprøvet i praksis. Jeg kan godt afsløre, at ikke alt er helt nemt, men som Riising selv skriver, så “fortryder man oftere de ting, man ikke nåede, end dem man nåede …Medmindre man for eksempel falder ned fra et træ og dør!

Fakta om bogen:
Titel: 117 ting du skal nå inden du bliver gammel og grå
Forfatter: Jacob Riising
Forlag: Branner og Korch
Udgivelsesår: 2008
Anbefalet af: Lene Graugaard-Jensen